Te bezoeken in onze regio

In de nabije omgeving van Le Moulin de Douzy vind je een zeer groot aanbod aan activiteiten die je vakantie dat beetje extra kunnen geven. Of e nu wil genieten van de prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden, of meer actief wil zijn, er is voor elk wat wils! Twijfel niet om contact met ons op te nemen, mocht je nog vragen hebben.

 

De streek de Charente heeft zijn naam te danken aan de rivier. “De mooiste rivier in mijn rijk” meende koning François I in de 16de eeuw. De rivier was al sedert de oudheid een zeer belangrijke handelsweg tussen de Atlantische kust en het binneland om o.a. zout , eau de vive (de brandewijn die werd verwerkt tot cognac) en steen te vervoeren.

Onze streek de Charente maakt deel uit van de Poitou-Charente die is opgesplitst in vier delen zijnde de Charente , de Charente – maritiem, Les deux-sévres en de Vienne.

De Charente is een streek die vooral gekenmerkt wordt door de gezellige en familiale sfeer in een oase van rust omgeven door prachtige natuur. Daarnaast is de Charente ook een streek om volop te genieten van het zonnige klimaat. In totaal is er een gemiddelde van meer dan 2300 uren zon bij ons, in vergelijking met een 1600 tal uren in België.

www.lacharente.com

www.poitou-charentes-vacances.com

⇒Confolense

www.mairie-confolens.fr

Aangezien de rivier de Vienne door het hart van Confolens stroomt creëerde dit de gelegenheid om watermolens te bouwen. Vanuit dit gegeven is de naam Confolens ontstaan. Langs de stroom van de rivier de Vienne vertaalt zich in het Frans als “au confluent de la Vienne”.

Afbeeldingsresultaten voor confolens

 www.festivaldeconfolens.com

Afbeeldingsresultaten voor festival de confolens


⇒ Angoulême

Autoracefestival www.circuit-des-remparts.com

Bekijk de originele afbeelding

Jaarlijks stripfestival www.bdangouleme.com

Bekijk de originele afbeelding

Toerismebureau www.angouleme-tourisme.com


⇒ Cognac

Afbeeldingsresultaten voor cognac ville

www.cognac.fr

www.experience-cognac.fr

Jaarlijkse driedaagse  www.lafeteducognac.fr

Afbeeldingsresultaten voor la fête du cognac 2016

Routes www.cognacetapes.com

  • le cognac et la vigne (wijnvelden)
  • le cognac et la fleuve (boottocht op de Charente)
  • le cognac et la pierre (het patrimonium)
  • le cognac , la pierre et l’estuaire (de zalige omgeving rondom Cognac)
  • le cognac et les traditions (de tradities)

⇒Oradour sur Glâne

www.oradour-sur-glane.fr
Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944 in de Franse plaats Oradour-sur-Glane. Het dorp werd die dag door het eerste regiment ‘Der Führer’ van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze overval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad
Afbeeldingsresultaten voor oradour sur glâne

 

 

 

 

 


 

Bij Anne & Didier